Menu inlog & contact

De Tussen Tijdse Toets:

Voordat je het praktijkexamen aflegt kun je een Tussen Tijdse Toets TTT) afleggen. Met deze toets kun je al tijdens je rijopleiding kijken of je op de goede weg bent om je rijbewijs te halen.
De tussentijdse toets is een rijtest die net zo verloopt als een echt examen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid.
Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. De instructeur rijdt mee.
De TTT duurt even lang als een rijexamen.
Na afloop van de toets krijg je te horen wat goed is gegaan en waar nog aan gewerkt dient te worden.


Weten wat je van het Praktijkexamen kan verwachten:

Omdat de TTT hetzelfde verloopt als het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen kunt verwachten.
Het is daardoor een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen.


Vrijstelling voor Bijzondere Verrichtingen:

Parkeren, stoppen, keren op de weg; het zijn voorbeelden van “bijzondere verrichtingen” en ze vormen een onderdeel van het praktijkexamen.
Tijdens de TTT komen deze onderdelen dus ook aan de orde.
Doe je de bijzondere verrichtingen bij de TTT goed, dan krijg je hier vrijstelling voor en hoef je deze verrichtingen niet meer tijdens het praktijkexamen te doen !!
Bovendien kan het adviesformulier van het TTT voor de examinator de doorslag geven bij twijfel over de uitslag van het praktijkexamen.